Łączenie się ze strona przez proxy

problemy związane z oprogramowaniem wszelkiego rodzaju.

Łączenie się ze strona przez proxy

Nowy postprzez politech » poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 10:47

Natrafilem na następujący problem: mam program, który zakłada konta na stronie https ale z jednego ip moliwe jest zalozenie 20 kont. Chciałbym to ominąć np łącząc sie ze storną poprzez jedną z istniejących bramek proxy(napisanie wlasnego proxy wykracza poza moje możliwości). Jest to w ogóle możliwe, jeśli tak jak się za to zabrać? A może znacie lepszy sposób na ominięcie tej lokady(poza restartem internetu)
politech
Homos antropiczny
Homos antropiczny

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: Windows XP Pro SP2
Kompilator: C++ Builder 2006
Gadu Gadu: 0
    Windows XPInternet Explorer 7

Re: Łączenie się ze strona przez proxy

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 10:58

Natrafiłem na następujący problem: mam program, który zakłada konta na stronie https ale z jednego ip moliwe jest zalozenie 20 kont.

Czyli jak rozumiem masz stałe IP, skoro strona rozpoznaje za każdym razem Twój IP. Sprawdź w takim razie kto z Twoich znajomych ma połączenie internetowe ze zmiennym IP i poproś by założył Tobie konto, lub sam to zrób na jego komputerze.

Jakiego rodzaju masz połączenie z internetem. Serwer może Ciebie rozpoznać tylko po IP jeżeli masz stałe, oraz po ciasteczkach, ale te wystarczy usunąć. Czy to jest jakaś sieć osiedlowa, gdzie łączysz się z serwerem poprzez sieć lokalną a ten łączy się dalej?

Co to za strona?!

To nie jest właściwy dział dla tego tematu. Wątek został przeniesiony.
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator

Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 442
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
    Windows XPFirefox

Nowy postprzez politech » poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 11:34

Mam neostrade, strona to www.tibia.com.

Czyli jak rozumiem masz stałe IP, skoro strona rozpoznaje za każdym razem Twój IP. Sprawdź w takim razie kto z Twoich znajomych ma połączenie internetowe ze zmiennym IP i poproś by założył Tobie konto, lub sam to zrób na jego komputerze.

nie bardzo rozumiem jak ma mi to pomoc z moim programem ktory ma zakladac konta na tej stronie?
politech
Homos antropiczny
Homos antropiczny

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 11:45

Serwer (strona http://www.tibia.com.) pozwala założyć tylko 20 kont z jednego IP, czyli rozpoznaje Ciebie po Twoim IP. Za każdym razem gdy łączysz się z internetem usługodawca przydziela Tobie IP. Jeżeli masz wykupione stałe IP, to przy każdym połączeniu z internetem masz przydzielane to samo IP, w przeciwnym razie przydzielane IP jest inne za każdym razem gdy łączysz się z internetem.
Jeżeli więc serwer rozpoznaje Ciebie po Twoim IP, a Ty połączysz się z innego IP, to będziesz mógł założyć konto, gdyż serwer nie rozpozna Twojego IP.

Wątpię jednak by serwer rozpoznawał użytkownika po IP, gdyż większość użytkowników ma zmienne IP i ta metoda jest nieskuteczna. Musi być inny sposób rozpoznawania, np. cookies, wystarczy więc w przeglądarce usunąć ciasteczka i serwer Ciebie nie rozpozna i pozwoli ponownie założyć konto.

Nie jest jednak przypadkiem tak, że na jedno konto e-mail podane podczas rejestracji można założyć tylko 20 kont?

Może to wcale nie chodzi o IP? Może chodzi o to, że na jedno konto utworzone na tym serwisie, można utworzyć 20 czegoś tam, jakichś subkont, czy coś podobnego?!

Opisz bardziej obrazowo istotę problemu.
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator

C++ Builder XE2 Update 4
    Windows XPFirefox

Nowy postprzez politech » wtorek, 31 sierpnia 2010, 15:30

Przetestowalem i usunięcie cookis oraz tymczasowych plików nie rozwiązuje problemu.
Co do wątpliwości to już wyjaśniam: na stronie z jednego ip(albo nie ip ale innego sposobu weryfikacji) można założyć 20 kont na 20 różnych maili rozwiązaniem jest po zalożeniu tych 20 kont res neta gdy się ma zmienne ip ale skoro napisalem program do zakladania tych kont to byłoby to katastrofalne jak co kazde 20 zalozonych kont musialbym resetowac polączenie z netem. Macie jakies pomysły?
politech
Homos antropiczny
Homos antropiczny

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » wtorek, 31 sierpnia 2010, 15:42

Jeżeli serwer identyfikuje użytkownika przez IP to można to obejść tylko poprzez zmianę IP.

Możesz spróbować łączenia się przez PROXY, ale wiedz, że proxy też ma IP i służy tylko do ukrycia Twojego IP. Jeżeli więc utworzysz 20 konta przez PROXY to i tak będzie to jedno IP tyle, że proxy, a nie Twoje, dlatego rozwiązaniem jest po 20 kontach zmiana PROXY na inny, ale długo tak nie pociągniesz. Nie wiem ile tych kont chcesz założyć i dlaczego tak dużo, ale w końcu zabraknie serwerów PROXY.
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator

C++ Builder XE2 Update 4
    Windows XPFirefox

Nowy postprzez politech » wtorek, 31 sierpnia 2010, 15:48

A jak programowo wykonać łączenie się przez proxy?
politech
Homos antropiczny
Homos antropiczny

Windows XPFirefox

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » wtorek, 31 sierpnia 2010, 15:58

Nigdy o czymś podobnym nawet nie myślałem. Nie interesuje mnie łączenie przez PROXY.
W pakiecie INDY masz komponenty TIdHTTPProxySerwer do łączenia się z proxy za pomocą protokołu HTTP, czyli chyba dokładnie to czego potrzebujesz, oraz TIdConnectThroughHttpProxy. Nie wiem jak należy tych komponentów używać.
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator

C++ Builder XE2 Update 4
    Windows XPFirefox

Nowy postprzez politech » wtorek, 31 sierpnia 2010, 16:08

a gdybym to zrobil tak, że łącze się z jakaś bramka proxy np http://hells.pl/ i wyslalm jej odpowiedniego posta(ktory generuje się jak klikne na wjedz na url podany przezemnie) co powinno spowodowac polaczenie sie ze strona przez dane proxy i dalej tam dzialac?

Ed.: Czy znacie jakieś inne sposoby weryfikacji użytkownika? Bo odziwo po odczekaniu 20 min (bez reseta internetu) strona przepusciala mnie jako nowego uzytkownika z mozliwoscia zakladania kont
politech
Homos antropiczny
Homos antropiczny

Windows XPFirefox

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » wtorek, 31 sierpnia 2010, 16:12

Ty chcesz to robić poprzez przeglądarkę?
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator

C++ Builder XE2 Update 4
    Windows XPFirefox

Nowy postprzez politech » wtorek, 31 sierpnia 2010, 16:18

no tak myślalem, a co to źle?
politech
Homos antropiczny
Homos antropiczny

Windows XPFirefox

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » wtorek, 31 sierpnia 2010, 18:06

Jeżeli zadanie chcesz realizować przez przeglądarkę to w ustawieniach przeglądarki ustaw jak ma się łączyć z siecią. Używasz Firefox więc wejdź w menu: Narzędzia -> Opcje -> Zaawansowane -> Sieć -> Ustawienia i skonfiguruj przeglądarkę do korzystania z proxy.

proxy.png

Tak szczerze mówiąc to już nie rozumiem co chcesz zrobić. Napisać program do zakładania kont we wspomnianym serwisie, czy też coś innego?! Jeżeli to ma być program do zakładania kont, to jak to chcesz zrobić przez przeglądarkę?!

Czy znacie jakieś inne sposoby weryfikacji użytkownika? Bo odziwo po odczekaniu 20 min (bez reseta internetu) strona przepusciala mnie jako nowego uzytkownika z mozliwoscia zakladania kont

To jest ustawiane po stronie serwera i oznacza, że serwer co 20 minut resetuje IP, czyli przechowuje je tylko przez 20 min. Nie można tego zmienić ani zmodyfikować po stronie użytkownika. Podobne funkcje działają na tym forum jak np. interwał flodowania - liczba sekund, jaką użytkownik musi odczekać między wysyłaniem nowych wiadomości. Tylko jak mogę zmienić ten interwał z poziomu panelu administracyjnego, gdyż informacja jest przechowywana w bazie danych MySQL i bez nazwy bazy danych, loginu i hasła nie możesz się dobrać do tej funkcji.

Serwer może identyfikować niezarejestrowanego użytkownika tylko po IP i po ciasteczkach. Zarejestrowanego i zalogowanego użytkownika identyfikuje po nazwie, ale to jest oczywiste.

Pewnych rzeczy nie przeskoczysz, gdyby to było łatwe i możliwe bez włamania się na serwer to mógłbyś omijać ograniczenia jakie nałożyłem np. na to forum. Jednym z takich ograniczeń jest np. że na jeden e-mail możesz założyć tylko jedno konto. Spróbuj to zmienić. Inne zabezpieczenie to np. zablokowanie możliwości wchodzenia na forum z wybranych adresów IP. Mogę zablokować wybrany adres i ustawić czas po którym ta blokada przestanie działać, ale mogę to zrobić tylko w oparciu o ciasteczka i IP. Jeżeli zrestartujesz połączenie i usuniesz ciasteczka to ominiesz blokadę, ale tylko w ten sposób.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator

C++ Builder XE2 Update 4
    Windows XPFirefox

Nowy postprzez politech » wtorek, 31 sierpnia 2010, 20:00

Tak szczerze mówiąc to już nie rozumiem co chcesz zrobić. Napisać program do zakładania kont we wspomnianym serwisie, czy też coś innego?! Jeżeli to ma być program do zakładania kont, to jak to chcesz zrobić przez przeglądarkę?!

Tak dokładnie napisałem program do zakładania kont na tym serwisie i chciałbym teraz spróbować ominać jakos to zabezpieczenie IP. A co do robienia przez przegladarke to źle Cię zrozumiałem chodziło mi o to, że chciałem za pomocą wininet połączyc się z jakąś strona z bramka proxy gdzie wysyłałbym posta który realizowałby połączenie z serwisem docelowym(poprzez to proxy) co miałoby ukryć moje IP
politech
Homos antropiczny
Homos antropiczny

Windows 7Firefox

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » środa, 1 września 2010, 08:13

Wininet to składnik IE, a ta przeglądarka, również może łączyć się przez proxy, więc pewnie możesz to zrobić z pomocą wininet. Ja niestety nie znam się na proxy, wininet zresztą też znam słabo.
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator

C++ Builder XE2 Update 4
    Windows XPFirefox