kurczez napisał(a):Myślałem, że już się uda, ale wyskoczył błąd podczas linkowaniu:
[Pascal Fatal Error] SciLexerModDB.pas(28): F1026 File not found: 'SciCommonDef.Inc'
Przeszukałem folder z scintilla ale tego pliku nie znalazłem
kurczez napisał(a):Udało się dodać zakładkę z komponentami Scintilli. Natomiast gdy chcę wstawić komponent na formę to wyskakuje błąd taki jak w ostatnim poście tego tematu viewtopic.php?f=2&t=602
Nie mogę nigdzie znaleźć żadnego LoadLibrary. Chodzi o jakiś katalog?
kurczez napisał(a):wargo wyjątkowo nie chce mi pomóc. Napisałem do niego na GG po odpisaniu "no" nie raczył nic odpisać. No cóż, są ludzie i ludziska.
kurczez napisał(a):Cyfrowy_Baron: dzięki, że to dla mnie sprawdziłeś, jednak mam nadal nadzieje, że uda mi się uruchomić ten komponent na Turbo C++ ponieważ z tego co wyczytałem w tym temacie: viewtopic.php?f=2&t=602 jednemu z użytkowników udało się to zrobić na nowszej wersji BCB:projekt ktory ty zalczyles kompiluje mi sie bez problemu. test pod bcb 2007 i 2009. efekt jak na skrinie w poprzednim poscice. po odpaleniu exe ktory zalczyles do projektu rowniez calosc dziala ok.
kurczez napisał(a):Moja radość nie trwała zbyt długo. Gdy ponownie uruchamiam Turbo C++ to dodane komponenty znikają z listy i muszę je dodać jeszcze raz.
kurczez napisał(a):Oczywiście gdy je dodam to mam problem z brakującym DLL'em. Mam go w katalogu System 32 [posiadam vista 64 bit].
kurczez napisał(a):Niestety borykam się z jeszcze jednym problemem. Gdy wstawiam w edytor polski znak, np. ż z klawiatury to pojawia się nawias. Natomiast gdy wklejam ż metodą kopiuj wklej literka wyświetla się poprawnie. Orientuje się ktoś co może być tego przyczyną?
When I type russian (or any other unicode only) characters I get strange symbols instead of what is expected? |
if (::IsWindowUnicode(MainHWND())) {
kurczez napisał(a): A może chodzi tu o źródła biblioteki dll a nie komponentów?
void AddToEdH(TScintilla *Memo, AnsiString txt)
{
int mcurpos = Memo->SelStart;
AnsiString text = Memo->Lines->Text, tmp;
text = text.SubString(0, mcurpos);
text += txt;
int itmpe = text.Length();
text += Memo->Lines->Text.SubString(text.Length() - txt.Length()+1, Memo->Lines->Text.Length());
Memo->Lines->Text = text;
Memo->SelStart = itmpe;
}
AddToEdH(Scintilla, "Å‚");
Powrót do Ogólne problemy z programowaniem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości