Cześć
W moich aplikacjach korzystam z TServerSocket oraz TClientSocket (aplikacje stworzone w C++Builder BDS 2006).Skompilowałem dwa programy do exe w sierpniu i sprawdzałem dobrze chodziły tzn. w sieci lokalnej łączyły się natychmiast. Odpalam wczoraj po dłuższej przerwie, a tu łączenie trwa ... ok 10s (nie przesadzam, a komputery oddalone są o ok 2-3m). Tyle samo trwa rozłączanie. Zainstalowałem niedawno na jednym z tych komputerów SP3 (xp) natomiast na drugim mam SP1 (vista) nie wiem czy to te dziadostwa mi tak nabruździły. Macie jakieś aplikacje skompilowane w c++builder lub delphi tego typu bym mógł je sprawdzić w mojej sieci ? Pobrałem z sieci aplikacje hercules setup utility i tam jest zaimplementowany klient TCP IP. Ten program jest napisany na 100% w jednym z tych dwu środowisk (najprawdopodobniej w delphi). Połączyłem się z moim serwerem natychmiast !!!
Specjalnie na piechotę stworzyłem dwie aplikacje klient oraz serwer uproszczone na maksa łączące się jedynie ze sobą i o zgrozo czas łączenia jest tak samo b. długi !!! Na tym samym komputerze wspomniane aplikacje łączą się ze sobą szybko. Takiego dziadostwa to bym się nigdy nie spodziewał ze strony Borlanda.
Co o tym sądzicie ? Macie możliwość sprawdzenia u siebie na takich samych konfiguracjach ? Nie wiem co jest grane !
Pozdrawiam