przez Cyfrowy Baron » sobota, 3 sierpnia 2013, 11:52
Sprawdź inne komponenty czy ci się instalują, by sprawdzić czy masz problem ze środowiskiem.
W pliku pomocy jest informacja, że te komponenty można zainstalować w środowisku C++Builder XE2, ale wymaga ono również środowiska Delphi XE2. Niestety nie mogę tego sprawdzić, bo nie mam środowiska Delhpi.
Sprawdź inne komponenty napisane dla C++Builder nie Delphi czy ci się instalują, by sprawdzić czy masz problem ze środowiskiem.
To nie jest kwestia ustawień, gdyż ustawienia instalacji komponentów są zapisane w paczce instalacyjnej i jeżeli nic nie zmieniałeś w ustawieniach paczki projektu to wszystko jest OK. Problem może występować ze środowiskiem, jakieś błędy w rejestrze i tutaj może pomóc tylko całkowita deinstalacja środowiska, restart komputera i ponowna instalacja. W naprawę środowiska za pomocą instalatora nie ma się co bawić, gdyż to nic nie da - sprawdzałem.
Po co ci komponenty w wersji TRIAL? Nie będą działały prawidłowo, chyba przy każdym uruchomieniu gotowego programu będzie wyskakiwał komunikat, że komponenty są w wersji testowej.