Witam.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Posiadam pewne doświadczenie w programach konsolowych w C++ (obecnie używam code::block IDE na linuksie) i wiele lat doświadczenia w Turbo Pascalu oraz Delphi.
Pod Windowsem używałem tylko Delphi 6 (i było to wieki temu ), a teraz zainstalowałem C++ Builder 6.
Chcę napisać program który będzie cyklicznie wykonywał następujące czynności(będzie naśladował żywego użytkownika).
1. Otworzy stronę internetową (zawsze tą samą)
2. Wypełni formularz na stronie (zawsze zaznaczy to samo, ale elementy mogą być rozmieszczone na stronie w różnych miejscach)
3. Kliknie na submit wysyłając forumularz - zostanie załadowana kolejna strona.
4. Na tej stronie - wyszuka ciąg znaków i jeśli jest taki jak wcześniej założony, to przejdzie o jedną kolumnę w lewo i zaznaczy checkbox'a.
Strona ta jest generowana dynamicznie (ASP) i wykorzystuje ramki (jeśli to ważne).
Rozumiem, że większość z nas to bardzo zajęci ludzie, więc absolutnie nie oczekuje gotowego rozwiązania (co to za frajda dostać gotowe ). Proszę tylko a poradę (z zakresu C++ Buildera) jakie elementy/klasy/kontrolki powinienem użyć żeby osiągnąć zamierzony cel.