To z mam wówczas błąd:
[BCC32 Error] TypyPod.h(414): E2294 Structure required on left side of . or .*
Mapowanie nie działa z char na w_char w opcjach.
[BCC32 Error] Macierze.h(117): E2193 Too few parameters in call to 'vector<int,allocator<int> >::push_back(const int &)' |
(...) teraz mogę wpisać np. 0 i też powinno być dobrze tak?
(...) co jest lepszym rozwiązaniem, tablica dynamiczna czy wektor, ale jakie są główne różnice, bo na pierwszy rzut oka są bardzo podobne w działaniu.
[BCC32 Error] Unit1.cpp(3721): E2015 Ambiguity between '_fastcall System::Sysutils::IntToStr(int) at d:\program files\embarcadero\rad studio\9.0\include\windows\rtl\System.SysUtils.hpp:2363' and '_fastcall System::Sysutils::IntToStr(__int64) at d:\program files\embarcadero\rad studio\9.0\include\windows\rtl\System.SysUtils.hpp:2364' |
Twierdzisz, że hipotetycznie wartością domyślnie dodawaną było Typ() - nie rozumiem, możesz rozwiać i podpowiedź, gdzie tą wartość mogę znaleźć.
mogę prosić o wytłumaczenie, dlaczego tak się dzieje?
[BCC32 Error] Unit1.cpp(5631): E2034 Cannot convert 'char const[39]' to 'const wchar_t *' |
[BCC32 Error] Unit1.cpp(5631): E2342 Type mismatch in parameter 'lpText' (wanted 'const wchar_t *', got 'const char *') |
polymorphism napisał(a):Tym czymś jest to, że nie ma bezparametrowej wersji ten metody (czytać dokumentację!),
oneiro napisał(a):w takim razie chyba ostania prośba:
Powrót do Ogólne problemy z programowaniem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość