polymorphism napisał(a):C++ Linker Output ?
Corvis napisał(a):// Odpowiednie ustawienia programu
Cyfrowy Baron napisał(a): Czyli np. co, bo dla mnie ta idea wciąż jest nie bardzo zrozumiała.
Corvis napisał(a):Jedna aplikacja dla 2 różnych klientów różniąca się nazwą, kolorami, logiem i ikoną.
Corvis napisał(a):#ifdef _MOJA_INNA_NAZWA // Sprawdzamy czy aktualnie używamy tej konfiguracji
// Odpowiednie ustawienia programu
#endif
Cyfrowy Baron napisał(a):polymorphism napisał(a):C++ Linker Output ?
nie ma opcji:
...
Cyfrowy Baron napisał(a):a poza tym to Conditional defines powinno zawierać dyrektywy kompilatora a nie jakieś własne wymyślone symbole.
DEBUG pozwala na debugowanie aplikacji w trakcie kompilacji i wykonuje szybką optymalizację kodu, a nie dokładną poza tym program skompilowany z takim ustawieniem będzie pracował wolniej
RELEASE stosujemy na etapie końcowym tworzenia aplikacji.
polymorphism napisał(a):Aha. No to musicie poszukać, bo opcja określająca nazwę pliku powinna być.
Cyfrowy Baron napisał(a):polymorphism napisał(a):Aha. No to musicie poszukać, bo opcja określająca nazwę pliku powinna być.
Przeszukałem dokładnie. Nie ma!
Corvis napisał(a):Ale po co mam sobie rzucać kłody pod nogi jak mam możliwość dodać własną konfigurację builda i tam mogę wszystko dowolnie ustawić ?? Nie będę kopiował aplikacji tylko po to żeby ustawić wszystko z zakładki: Project Options Version Info.
a poza tym to Conditional defines powinno zawierać dyrektywy kompilatora a nie jakieś własne wymyślone symbole.
Powrót do Ogólne problemy z programowaniem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości