przez Cyfrowy Baron » sobota, 20 wrzeÅ›nia 2008, 16:44
Moje przypuszczenia nie potwierdziły się.
U mnie też to menu nie wygląda prawidłowo w Twoim projekcie, ale gdy utworzę u siebie taki projekt to MainMenu jest prawidłowe, co ciekawe w Twoim projekcie ten górny pasek MainMenu jest biały a u mnie jest W kolorze formularza, tak jak we wszystkich programach.
Nie wiem czym to może być spowodowane, przypuszczam jednak, że ma to związek z bibliotekami środowiska BCB, ty używasz C++ Builder'a w wersji 6, a komponenty w tej wersji nie są w 100% zgodne z WinXP, podczas gdy ja używam C++ Builder w wersji 10 i wszystkie komponenty są tutaj już w 100% zgodne z WinXP. W celu potwierdzenia moich przypuszczeń potrzebuję Twojego projektu, ale już bez tego programu który wrzuciłeś, tylko sam projekt. Przed spakowaniem do archiwum usuń z projektu pliki tymczasowe:
del *.~??
del *.~?
del *.obj
del *.tds
gdzie znak zapytania ? to dowolny znak (cyfra, litera).
Do usunięcia plików tymczasowych może posłużyć się załączonym plikiem wsadowym BAT. Po prostu skopiuj ten plik do katalogu projektu i uruchom go, a wszystkie pliki tymczasowe zostaną usunięte. Pliki tymczasowe nie są potrzebne do prawidłowego działania projektu, BCB tworzy je za każdym razem podczas kompilacji i potrzebuje ich tylko do tej operacji.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.