[...]gdyż doczytałem, że potrzebna jest płyta główna z chipem Intel HT o czym już wspomniałem.
Tak, płyta główna tak, ale Ty pytałeś
[...]musi taka płyta posiadać zintegrowaną kartę graficzną, gdyż nie da się podłączyć monitora do procesora, więc jak rozumiem to płyta główna musi mieć kartę graficzną, albo jakieś specjalne wyjście?!
Więc napisałem, że albo musisz mieć jakąś kartę graficzną, albo zintegrowany układ graficzny na płycie głównej.
A co do reszty to spierać się nie będę, bo specjalistą w tej kwestii nie jestem.
Chociaż i tak Ci powiem, że ten układ, chip Intel HP był oczywisty. To nowa technologia, więc żaden ze starszych układów nie potrafiłby tego poprawnie przetworzyć. Zresztą sam doczytałeś, że chipset musi być zgodny z tym standardem.
Swoją drogą fajne rozwiązanie dla komputerów "pół-biurowych", bo do grania się nie nadaje ze względu na zbyt małą wydajność i a do obsługi przeglądarki czy office taki układ jest niepotrzebny. Komputer dla graczy z niskiej półki... cenowej ? No raczej też nie ;p Ale rozważania na temat przydatności rozwiązania może zostawmy na później

(No, chyba że komputery mobilne, wtedy to idealne rozwiązanie. Pozwala bardziej zminiaturyzować urządzenie, osiągnąć większą wydajność i zmniejszyć pobór mocy, co w urządzeniach przenośnych jest bardzo istotne)