[PHP] Logowanie do serwisu i na forum jednocześnie

problemy z tworzeniem programów do obsługi sieci, internetu, e-mail itp..

[PHP] Logowanie do serwisu i na forum jednocześnie

Nowy postprzez Mamhat » środa, 29 sierpnia 2012, 10:37

Witam serdecznie, czy ktoś może wie w jaki sposób zintegrować logowanie użytkownika w serwisie (autorski skrypt) - dane przechowywane w bazie kodowane hasła md5, z popularnym skryptem forum
np. z phpBB, podobne rozwiązanie jest na wielu stronach np torrenty TorrentCity.pl mają integrację i kiedy wchodzi się na stronę widać listę użytkowników od razu na forum. W jaki sposób wykonać coś takiego?
Avatar użytkownika
Mamhat
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 29 sierpnia 2012, 10:17
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: brak systemu
Kompilator: brak kompilatora
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Firefox

Re: [PHP] Logowanie do serwisu i na forum jednocześnie

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » środa, 29 sierpnia 2012, 10:40

Zupełnie nie znam się na PHP, ale w takim przypadku oba serwisy muszą chyba korzystać z jednej wspólnej bazy danych mySQL. Co do skryptów to nie mam pojęcia.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4731
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: [PHP] Logowanie do serwisu i na forum jednocześnie

Nowy postprzez Darek_C++ » wtorek, 4 września 2012, 18:29

Mamhat napisał(a):W jaki sposób wykonać coś takiego?
Dokładnie w taki sam jak robi to przeglądarka czyli:
- w firebugu -> https://getfirebug.com/ masz podgląda jakie zmienne są wysyłane, więc w porgramie musisz metodą POST wysłać takie dame
- musisz zapisywać lub obsługiwać w pamięci zmienne sesji jakie wystawi ci serwer i przy każdym następnycm żądaniu HTTP jest wysyłać.
Avatar użytkownika
Darek_C++
Elektrowied
Elektrowied
 
Posty: 454
Dołączył(a): piątek, 25 lipca 2008, 14:33
Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 4
System operacyjny: Windows XP Pro SP2
Kompilator: Turbo Explorer C++
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: [PHP] Logowanie do serwisu i na forum jednocześnie

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » środa, 5 września 2012, 09:38

Ale jemu chodzi chyba o skrypt w php, który będzie logował użytkownika jednocześnie do serwisu i na forum...
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4731
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: [PHP] Logowanie do serwisu i na forum jednocześnie

Nowy postprzez Darek_C++ » środa, 5 września 2012, 22:05

No to musi zrobić podobnie czyli obsłużyć sesje za pomocą curl z php.
Avatar użytkownika
Darek_C++
Elektrowied
Elektrowied
 
Posty: 454
Dołączył(a): piątek, 25 lipca 2008, 14:33
Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 4
System operacyjny: Windows XP Pro SP2
Kompilator: Turbo Explorer C++
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: [PHP] Logowanie do serwisu i na forum jednocześnie

Nowy postprzez Mamhat » niedziela, 30 września 2012, 18:08

Dzięki za odpowiedzi już poradziłem sobie z tym problemem poprzez nagłówki HTTP wysłane dzięki cURL. można zamknąć :)
Avatar użytkownika
Mamhat
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 29 sierpnia 2012, 10:17
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: brak systemu
Kompilator: brak kompilatora
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Firefox


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Aplikacje sieciowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości

cron