[BCB C++ XE6] - style VCL

problemy z funkcjonowaniem bibliotek, komponentów itp.

[BCB C++ XE6] - style VCL

Nowy postprzez Darek_C++ » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 11:14

Witam ponownie,
na stronie: http://www.embarcadero.com.pl/produkty/cbuilder/ jest informacja
Nadaj swoim aplikacjom wygląd zgodny z Windows 7 i 8.1 dzięki nowym stylom VCL

Nowość w XE6! Zastosuj nowoczesne style Windows oraz nowe niestandardowe style. Wykorzystaj c, aby nadać spersonalizowany wygląd i odpowiedni „klimat” tworzonym aplikacjom. Style zmieniają wygląd dodanych wcześniej kontrolek interfejsu użytkownika, dzięki czemu błyskawicznie można zmienić wygląd istniejącej aplikacji bez potrzeby wymiany komponentów na nowe. Wybierz spośród zawartych w pakiecie profesjonalnych styli lub wykorzystaj Style Designer'a do dostosowania lub stworzenia własnych.
Orientujecie się jak to w praktyce wykorzystać, bo testuje ten XE6.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Darek_C++
Elektrowied
Elektrowied
 
Posty: 454
Dołączył(a): piątek, 25 lipca 2008, 14:33
Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 4
System operacyjny: Windows XP Pro SP2
Kompilator: Turbo Explorer C++
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: [BCB C++ XE6] - style VCL

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 16:34

Sprawdź tutaj: Project -> Options -> Application -> Apperance

Za ten post autor Cyfrowy Baron otrzymał podziękowanie od:
Darek_C++
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4727
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Firefox

Re: [BCB C++ XE6] - style VCL

Nowy postprzez Darek_C++ » czwartek, 5 czerwca 2014, 14:43

Ooo muszę przyznać, że wygląda to ciekawie 8-)
Avatar użytkownika
Darek_C++
Elektrowied
Elektrowied
 
Posty: 454
Dołączył(a): piątek, 25 lipca 2008, 14:33
Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 4
System operacyjny: Windows XP Pro SP2
Kompilator: Turbo Explorer C++
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: [BCB C++ XE6] - style VCL

Nowy postprzez Mironas » czwartek, 5 czerwca 2014, 15:22

Pytam z niezdrowej ciekawości (bo nie mam XE6): Jakie to daje możliwości?
Avatar użytkownika
Mironas
Programista I
Programista I
 
Posty: 446
Dołączył(a): poniedziałek, 2 stycznia 2012, 19:02
Podziękował : 21
Otrzymał podziękowań: 63
System operacyjny: Windows 10
Kompilator: C++Builder 10.2 Tokyo
TMS Components Pack
Gadu Gadu: 0
    Windows XPChrome

Re: [BCB C++ XE6] - style VCL

Nowy postprzez Darek_C++ » czwartek, 5 czerwca 2014, 15:47

Chyba tylko zmiany wyglądu aplikacji po przez zmianę wyglądu jej kontrolek.
Avatar użytkownika
Darek_C++
Elektrowied
Elektrowied
 
Posty: 454
Dołączył(a): piątek, 25 lipca 2008, 14:33
Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 4
System operacyjny: Windows XP Pro SP2
Kompilator: Turbo Explorer C++
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: [BCB C++ XE6] - style VCL

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » czwartek, 5 czerwca 2014, 16:56

W XE2 też to jest. Dodatkowo środowisko jest wyposażone w VclStyleDesigner do tworzenia nowych styli oraz modyfikowania istniejących oraz VclStyleTest do testowania. Wspomniane programy znajdują się w katalogu bin środowiska. Style znajdziesz w katalogu Redist\Styles\vcl.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4727
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Firefox


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Biblioteki i komponenty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość

cron