Aplikacja z ChartFX nie uruchamia się bez C++Builder'a

dział ogólny

Aplikacja z ChartFX nie uruchamia się bez C++Builder'a

Nowy postprzez radeknati » poniedziałek, 19 października 2009, 00:23

Witam,
Napisałem program w Borland C++ Builder 2006 Personal z wykorzystaniem komponentu Chartfx. Przy kompilacji odznaczam opcje:
Linker->Use dynamic RTL
Packages->Build with runtime packages
Niestety, po tych zabiegach aplikacja na innym komputerze nie uruchamia się. Błąd to Klasa niezarejestrowana.
Gdy mam odznaczone powyższe opcje, to nawet na komputerze z zainstalowanym Builder program uruchamia się, jednak jeżeli przyjdzie do pokazania wykresu Chartfx wyswietla się komunikat Nieznany interfejs.

Jak przeniesc w takim razie program na inny komputer bez Borlanda, aby program się uruchamiał, a komponent Chartfx był obsługiwany?

Mogę nawet przesłać pliki napisanego programu komuś, kto byłby w stanie pomóc w tej kwestii, bo próbuje na różne sposoby, ale nic nie daje rady... już kilka godzin
Avatar użytkownika
radeknati
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 2
Dołączył(a): poniedziałek, 19 października 2009, 00:14
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
    NieznanyNieznana

Re: Aplikacja z ChartFX nie uruchamia się bez C++Builder'a

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » poniedziałek, 19 października 2009, 09:05

Ten problem dotyczy tylko kontrolek ActiveX w środowiskach Personal, są dostarczane jako wersje testowe. Nawet nie mogę tego sprawdzić bo u mnie są to komponenty TChart.

Może to coś pomoże: http://www.hilpers.pl/180093-chart-fx
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4727
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Aplikacja z ChartFX nie uruchamia się bez C++Builder'a

Nowy postprzez radeknati » poniedziałek, 19 października 2009, 16:57

Niestety link z powyższego postu nie pomógł, dodanie wpisów o kontrolkach ActiveX do rejestru przy pomocy regserv32 nie przyniósł spodziewanych efektów... trzeba szukać dalej...
Avatar użytkownika
radeknati
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 2
Dołączył(a): poniedziałek, 19 października 2009, 00:14
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
    NieznanyNieznana


Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości

cron