Tło w MainMenu

dział ogólny

Tło w MainMenu

Nowy postprzez Michal-S2 » piątek, 19 grudnia 2008, 14:32

Czy da się ustawić grafikę jako tło na pasku menu (MainMenu)?
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Tło w MainMenu

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 19 grudnia 2008, 17:15

► patrz serwis: Cyfrowy Baron dział: porady -> API -> Wypełnianie grafiką PopupMenu (dołączono przykład)
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4730
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Tło w MainMenu

Nowy postprzez Michal-S2 » piątek, 19 grudnia 2008, 19:35

Nie chodzi mi o to! Chodzi mi o główny pasek (pasek na którym jest np. Plik, Edycja, Widok, Pomoc).
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Tło w MainMenu

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 19 grudnia 2008, 20:29

Pewnie można, ale ja nie próbowałem tego nigdy, być może da się coś zrobić za pomocą funkcji DrawMenuBar. Sprawdzę to, gdy będę miał trochę wolnego czasu.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4730
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

cron