Jakie urządzenie?

problemy sprzętowe

Jakie urządzenie?

Nowy postprzez Michal-S2 » czwartek, 2 lipca 2009, 18:25

Witam,

Tym razem muszę zrobić sieć według schematu, który narysowałem w Paint'cie. Czarne linie to połączenie kablowe, a szare to bezprzewodowe.
schemat.jpg

Moje pytanie jest następujące: Jakie urządzenie mogłoby pełnić funkcje urządzenia zaznaczonego na pomarańczowo? Od razu proszę abyście nie pisali że to połączenie z PC2 jest bez sensu. Chodzi właśnie o to że, nie mogę ciągnąć połączenia kablowego (RJ-45). To urządzenie znajdowałoby się kilka metrów za ścianą od Acces Point'a, a dalej szedłby od niego kabel kilkadziesiąt metrów do PC2.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Jakie urządzenie?

Nowy postprzez Krzysiu555 » czwartek, 2 lipca 2009, 18:52

o ile wiem acces pointy działają także w druga stronę - chyba - tak mi się wydaje
Avatar użytkownika
Krzysiu555
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 161
Dołączył(a): sobota, 23 sierpnia 2008, 16:55
Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional 64
Kompilator: C++ Builder 6 Personal
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Jakie urządzenie?

Nowy postprzez Michal-S2 » czwartek, 2 lipca 2009, 21:55

Też wcześniej o tym myślałem, ale nie jestem pewien czy to będzie działać.
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Jakie urządzenie?

Nowy postprzez Krzysiu555 » czwartek, 2 lipca 2009, 22:33

jeszcze jak się wpisze w google: stand alone wifi reciver to wyskakuje to o co ci chodzi ale zawsze z usb a nie rj45
Avatar użytkownika
Krzysiu555
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 161
Dołączył(a): sobota, 23 sierpnia 2008, 16:55
Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional 64
Kompilator: C++ Builder 6 Personal
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Jakie urządzenie?

Nowy postprzez Michal-S2 » czwartek, 2 lipca 2009, 22:44

Wiem że są takie urządzenia, ale już po 5 metrach sygnał USB zanika...
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron