Firefox - problem

problemy związane z oprogramowaniem wszelkiego rodzaju.

Firefox - problem

Nowy postprzez Pitek » środa, 11 maja 2011, 23:27

Mam problem z Firefoxem mianowicie instalowałem sobie na próbę wersję 4.0.1 ale musiałem zrezygnować bo na moim Radeonie się grafika buguje w sumie nawet nie wiem czemu ale na Radeonie to już we wszystko uwierzę, chyba ma to związek z Javą bo programy w Javie powodują mi w niektórych sytuacjach zawieszenie sterownika i jakieś restartowanie karty po czym karta leci w trybie awaryjnym, mimo sterowników z 9 maja swoją drogą. może ktoś wie o co chodzi (dzieje się tak np. przy programie JDownloader) no ale wracając do tematu, wgrałem na powrót wersję 3.6.17 i od tej chwili co nowe otwarcie przeglądarki otwiera mi się dodatkowa zakładka z informacjami o wersji i że dziękują za korzystanie z Firefox... Próbowałem całkowicie reinstalować program (prócz ustawień osobistych) ale okazuje się że to właśnie gdzieś tam siedzi informacja o tym że ma tą kartę wyświetlić, chyba tak wnioskuje bo tylko to pozostawało przy reinstalacji. Czy ktoś wie gdzie się to znajduje i czy uda się bez usuwania tych ustawień do "fabrycznych" to naprawić ?
Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.
E.Murphy
http://piotrekprogramy.pl
Avatar użytkownika
Pitek
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 290
Dołączył(a): środa, 14 października 2009, 14:53
Lokalizacja: Rybnik/Wrocław
Podziękował : 43
Otrzymał podziękowań: 5
System operacyjny: Win 7 Ultimate 64bit SP1 / Windows 8 Pro 64bit / Ubuntu 14.04 LTS 64bit
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
SKYPE: pitek3010
Gadu Gadu: 7060047
    Windows XPFirefox

Re: Firefox - problem

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » czwartek, 12 maja 2011, 18:06

Miałem swego czasu podobny problem i pomogło tylko całkowite przeinstalowanie.

Stawiam na to, że to nie problem Firefox 4, lecz masz już masę błędów w systemie. Proponuję zainstalować ponownie Firefox 4 i wtyczkę gui:config 1.1.4 do zmiany zaawansowanych opcji Firefox'a, w tym do zmiany ustawień grafiki. Jeżeli korzystasz z Windows XP, to należy wyłączyć obsługę Direct2D, gdyż to jest obsługiwane tylko w Windows 7.

guiconfig.png
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4727
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Firefox - problem

Nowy postprzez Pitek » czwartek, 12 maja 2011, 19:18

Hm... system jest w miarę świeży (mniej niż pół roku) i staram się w nim dużo nie grzebać ale no nie wykluczone ze jednak coś się gdzieś sypnęło no trudno :roll: nie pomogło. Męczy mnie też sprawa z tą Javą wszystkie programy się bugują i nie znalazłem rozwiązania, lecz i tak dalej myślę że to cudowne rozwiązania ATI ponieważ co nowe sterowniki to błędy obawiają się trochę inaczej. Miałem problem z całkowitym zawieszaniem się komputera na grze Medal Of Honor. W końcu wypuścili nowe sterowniki niby poprawili ten błąd to owszem w ten sam sposób gra się już nie zawiesiła ale ale jednak czasem to robi. Nie kupie już Radeona. :zawiedziony:
Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.
E.Murphy
http://piotrekprogramy.pl
Avatar użytkownika
Pitek
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 290
Dołączył(a): środa, 14 października 2009, 14:53
Lokalizacja: Rybnik/Wrocław
Podziękował : 43
Otrzymał podziękowań: 5
System operacyjny: Win 7 Ultimate 64bit SP1 / Windows 8 Pro 64bit / Ubuntu 14.04 LTS 64bit
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
SKYPE: pitek3010
Gadu Gadu: 7060047
    Windows XPFirefox

Re: Firefox - problem

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » czwartek, 12 maja 2011, 20:51

To mi wygląda na błąd z systemem, nie z kartą graficzną.

Jeżeli masz problemu z JAVA, to ją odinstaluj, pobierz wersję instalacyjną offline i zainstaluj ponownie.

Jeszcze rok temu używałem RADEON'a i nie miałme z nim problemów.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4727
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Firefox - problem

Nowy postprzez Pitek » czwartek, 12 maja 2011, 23:05

Niestety nie pomogło, jestem prawie pewien że ten problem występował już tuż po świeżo zainstalowanym systemie. Już raz z czymś tak miałem że jak gdyby "system się źle wgrał" i coś nie działało za parę dni po ponownej reinstalacji systemu było już ok. Ohh chyba czekam mnie kolejny format ... jak ja tego nie lubię. :oops:
Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.
E.Murphy
http://piotrekprogramy.pl
Avatar użytkownika
Pitek
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 290
Dołączył(a): środa, 14 października 2009, 14:53
Lokalizacja: Rybnik/Wrocław
Podziękował : 43
Otrzymał podziękowań: 5
System operacyjny: Win 7 Ultimate 64bit SP1 / Windows 8 Pro 64bit / Ubuntu 14.04 LTS 64bit
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
SKYPE: pitek3010
Gadu Gadu: 7060047
    Windows XPFirefox


Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron